Ontijzeringsinstallatie, de #1 in 2024

Bent u op zoek naar een ontijzeringsinstallatie om uw grondwater of putwater te ontijzeren?

Vraag dan hier snel & eenvoudig een prijsofferte op maat aan voor uw ontijzeringsinstallatie, volledig vrijblijvend:

Prijsofferte Ontvangen?

Stap 1 van 2

.

Ontijzeraar voor ontijzering grondwater

De ontijzeringsinstallatie specialist

Aqua Service is een familiebedrijf met 50 jaar ervaring in waterbehandeling. Wij zorgen voor zuiver water voor diverse toepassingen. Doorheen de jaren ontwikkelden we een uitgebreid gamma. We behandelen kalkrijk, hard water met onze waterverzachters en ijzerhoudend water met onze ontijzeringsinstallaties.

Ontijzeringsinstallatie particulier

Ontijzering installatie klep

Ontijzeringsinstallatie

Ruim 50 jaar ontijzeraar ervaring

Al sinds 1970 zorgen we voor zacht en kalkvrij water in talloze huishoudens en bedrijven. Op de particuliere markt zijn we zelfs de onbetwiste marktleider.

Directe verkoop, aan fabrieksprijzen

Omdat we werken zonder tussenpersonen kunnen we ontijzeringsinstallaties of ontijzeraars en waterverzachters plaatsen en onderhouden aan de voordeligste prijzen en voorwaarden. Ook voor technische interventies zijn we snel ter plaatse. Ons eigen netwerk van technische medewerkers en techniekers bestrijkt immers het hele land.

Kwaliteitsvolle ontijzeringsinstallaties

Onze ontijzeraars behoren tot de wereldtop op het vlak van werking, kwaliteit, betrouwbaarheid en technologie. Op vele jaren tijd hebben we een onschatbare knowhow en expertise in waterbehandeling opgebouwd. Hierdoor helpen we u snel en definitief van hard, kalkrijk of ijzerhoudend water af.

Ontijzeringsinstallatie Aqua Service
Ontijzeringsinstallatie Aqua Service

Ontijzeringsinstallatie prijs offerte

Ontijzeraar bedrijf

Grondwater ontijzeren: Ontijzeringsinstallatie van Aqua Service

Clack Special Resin, ontijzeren en ontkalken met de beste ontijzeringsinstallaties.

Aqua Service verdeelt al geruime tijd deze ontijzeraars van Amerikaanse oorsprong. De Clack Special Resin ontijzeringsinstallatie zorgt door ionenuitwisseling in één beweging voor zowel ontharden als ontijzeren en het verwijderen van mangaan. Net als bij een klassieke ontijzeraar moet ook hier geregenereerd worden met een pekeloplossing.

Clack Special resin wordt bijna ontsluitend gebruikt als ontijzeraar bij putwater. En dit vraagt een desinfectie bij iedere regeneratie. Daarom kan de ontijzeringsinstallatie uitgerust worden met een speciale besturingsklep voorzien van een chlorinator voor de desinfectie.

De Beste ontijzeringsinstallaties

Toestellen die werken met Clack Ontijzeraar Special Resin vinden hun toepassing als ontijzeraar in privé woningen maar ook in landbouwbedrijven, hotels, restaurants en industriële bedrijven die gebruik maken van putwater.

De beschikbare volumes van ontijzeraars:

• 28 tot 71 L voor huishoudelijk gebruik: ontijzeringsinstallatie particulier ; en
• van 71 tot 311 L voor commercieel gebruik.

Kies ook voor de beste ontijzeraars van Aqua Service, de beste manier om uw grondwater te ontijzeren.

Een ontijzeraar of ontijzeringsfilter is ideaal voor uw putwater of grondwater.

Kies voor Aqua Service, de expert in België op het vlak van ontijzeraars van de beste kwaliteit, aan de beste prijs.

Klassieke ontijzeringsinstallatie particulier

Een klassieke ontijzeraar bestaat meestal uit een oxidatietoren en een filtertank. De grootte van de ontijzeraar wordt bepaald door het waterverbruik, de ijzergraad en de pH of zuurtegraad. Er wordt meestal gebruik gemaakt van ketels uit gegalvaniseerd staal die voorzien zijn van een bijkomende opening op het tanklichaam.

De filtertank kan gevuld worden met één enkel filtermedium of met een mix.

Voor de oxidatietoren kunnen eventueel doseerpompen geplaatst worden om de pH te verhogen of om het ijzer makkelijker te doen oxideren.

Kies voor een ontijzeringsinstallatie van Aqua Service: de beste keuze voor de ontijzering van grondwater.

Ontijzeringsinstallatie met waterverzachter
Ontijzeringsinstallatie met waterverzachter

Over Aqua Service | Ontijzeringsinstallaties

De medewerkers van Aqua Service zijn vakbekwame en gemotiveerde mensen. Zij kennen alle producten, hun werking en mogelijkheden door en door. Dagelijks zijn ze voor u in de weer, tot in de verste uithoeken van België.

Of het nu gaat om het plaatsen van een nieuwe waterontharder, een ontijzeringsinstallatie of ontijzeraar of om een tussentijds onderhoud. U wordt altijd binnen de kortst mogelijke tijd op een professionele manier geholpen. Regelmatige bijscholingen zorgen ervoor dat onze mensen altijd van de allernieuwste technieken en methodes op de hoogte zijn. En als klant kan u daarvan volop genieten.

Ontijzeringsinstallatie prijs offerte

Ontdek de 5 voordelen van een ontijzeringsinstallatie voor je grondwater of putwater

Wanneer je kiest voor het gebruik van grondwater of putwater door je waterleidingen, in plaats van leidingwater dat je van je waterleidingmaatschappij krijgt, dan kun je hier veel mee besparen. Wel is het zo dat grondwater en putwater in bepaalde mate nog gereinigd moet worden. Dit is ook de reden dat hier niet zo heel veel voor gekozen wordt. Toch kan het een interessante optie zijn. Soms is het zelfs een noodzakelijke optie, als je in een gebied woont waar geen aansluiting op het waternetwerk mogelijk is. Met het gebruik van grondwater of putwater, ben je voor een deel zelfvoorzienend en ben je niet afhankelijk van een externe leverancier voor je water.

Grondwater en putwater gebruiken schrikt veel mensen nog af, omdat men denkt dat het vervuild water is. In de meeste gevallen is dit het niet. Vooral niet als je een erg diepe waterput hebt, want hoe dieper de put, des te schoner is het water. Maar het water is niet geheel vrij van bepaalde stoffen. Het water komt namelijk diep uit de grond en daar zijn van nature bepaalde stoffen aanwezig die ook in het grondwater terechtkomen. Een klein beetje van deze stoffen binnenkrijgen is niet erg en sommige stoffen heb je zelfs nodig, maar een teveel is niet goed. Daarvoor is er ook apparatuur, dat ervoor zorgt dat bepaalde stoffen uit het grondwater worden gezuiverd.

De belangrijkste stoffen in het grondwater of putwater zijn kalk en ijzer. Zowel kalk als ijzer moet het lichaam ook binnenkrijgen, maar dan in geringe hoeveelheden. Kalk is relatief gemakkelijk te verwijderen met een waterontharder. Water met kalk wordt hard water genoemd. Wanneer het water door de waterontharder is gestroomd, zal er zacht water uit de kraan komen. Een veelgehoorde klacht over grondwater en putwater, zijn de grote hoeveelheden ijzer dat er in het water zit. Met een ontijzeringsinstallatie of ontijzeraar is het mogelijk om het teveel aan ijzer uit het water te filteren.

Richtlijnen betreffende de hoeveelheid ijzer in het water

Leidingwater wat via een watermaatschappij door de leidingen stoomt bevat standaard ijzer. Maar dit is wel een uitermate beperkte hoeveelheid. Een kleine hoeveelheid heeft het lichaam ook nodig. Pomp je water op via het grondwater of putwater, dan mag hier niet teveel ijzer inzitten. Dit is ook wettelijk geregeld via een Europese richtlijn en de Wereldgezondheidsorganisatie. In de richtlijn staat exact hoeveel van bepaalde stoffen in drinkwater mag zitten en er zijn ook regels omtrent de smaak en geur van het water. Voor ijzer is de hoeveelheid vastgesteld op 0,2 milligram ijzer per liter water. Veel agrariërs gebruiken grond- en oppervlaktewater om hun vee te drinken te geven. Hiervoor geldt een wat ruimere norm van 0,5 milligram ijzer per liter water. Voor het oppompen van grondwater of putwater is een ontijzeringsinstallatie dus noodzakelijk.

De 5 voordelen van een ontijzeringsinstallatie

Een ontijzeringsinstallatie (ontijzeringsinstallatie particulier) kan dus noodzakelijk zijn om het teveel aan ijzer uit het grondwater of putwater te halen. Met een ontijzeringsinstallatie profiteer je van enkele voordelen. Hierbij daarom 5 voordelen waar je van kunt profiteren als je een ontijzeringsinstallatie aanschaft:

Geen roestaanslag meer in de waterleidingen

Wanneer je grondwater oppompt en door je leidingen laat stromen, zitten er ook ijzerdeeltjes in. Deze ijzerdeeltjes kunnen zich aan de binnenzijde van de leidingen hechten en voor roestvorming zorgen. Veel ijzer in het water is dus erg slecht voor je leidingen. Bij ernstige roestvorming kunnen er lekkages en beschadigingen aan de leidingen ontstaan en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Verbeterde smaak, geur en kleur van het water

Drinkwater met teveel ijzer wordt door veel mensen niet geapprecieerd. Dit komt omdat ijzer de smaak, de geur en de kleur van het water beïnvloed. Drinkwater met een hoge hoeveelheid ijzer, zal absoluut niet lekker smaken en een metaalsmaak hebben. Het wordt dan ook niet aangeraden om dit water te drinken. Het water zal ook een bepaalde onaangename geur afgeven, waardoor het sowieso al niet aantrekkelijk is om dit water te drinken. Kenmerkend aan het water met teveel ijzer, is de kleur. Dit zal een wat roestbruine kleur hebben bij een zeer hoge concentratie ijzer. Soms is de kleur normaal, maar bij het besproeien van je tuin of de bestrating zul je achteraf een roestbruine uitslag te zien krijgen. Met een ontijzeringsinstallatie kun je de smaak, geur en kleur van het water weer normaal krijgen.

Voordelen voor agrariërs

Het zijn juist de agrariërs en telers die veel gebruik maken van grondwater of putwater. Wanneer zij hun gewassen besproeien met water waar teveel ijzer inzit, dan zal dit een roestlaag op de gewassen achterlaten. Dit wil je als landbouwer of teler absoluut niet hebben. Daarnaast gebruiken agrariërs allerlei apparatuur, zoals leidingen, pompen en sproeiers. Al deze apparatuur kan worden aangetast door het ijzer. Er kan roestvorming ontstaan en de apparaten kunnen verstopt raken. Ook voor drinkwater voor vee zal een te hoog ijzergehalte ongezond zijn. Maximaal 0,5 milligram per liter water is toegestaan, dus agrariërs en telers zijn genoodzaakt om een ontijzeringsinstallatie aan te schaffen.

Verbeterde gezondheid

Wanneer je water drink zal er altijd een bepaalde concentratie ijzer in het water zitten. Deze hoeveelheden zijn dusdanig laag, dat het niet schadelijk is voor de gezondheid en zijn soms zelfs noodzakelijk. Maar een te hoge concentratie ijzer in het water kan erg ongezond zijn. Mensen die medicijnen slikken, kunnen een slechtere werking van hun medicijnen ervaren. Een teveel aan ijzer kan de bloedvaten verstoppen en ijzer wordt opgeslagen in de nieren en de lever. Dit kan een oneindige stroom aan gezondheidsklachten geven. Een ontijzeringsinstallatie of ontijzeraar helpt daarom om gezondheidsproblemen door te teveel ijzer in het lichaam te voorkomen.

Beter voor huishoudelijke apparatuur

Net zoals teveel kalk in het water huishoudelijke apparatuur kan aantasten, zal dit ook het geval zijn met teveel ijzer in het water. Vooral de wasmachine is bij teveel ijzer in het water niet te gebruiken. Doordat het water vaak een roestbruine kleur heeft, zal je wasgoed hierdoor aantast worden. Een witte was met teveel ijzer in het water wil je dan ook zeker niet doen. Ook voor de vaatwasser en alle andere apparatuur kan teveel ijzer voor een probleem zorgen. Apparatuur kan verstopt raken, lopen de kans op roestvorming en de levensduur van je huishoudelijke apparatuur wordt verkort. Om de levensduur van je huishoudapparatuur te garanderen is een ontijzeringsinstallatie aan te raden.

Hoe werkt een ontijzeringsinstallatie?

Er zijn best veel verschillende type ontijzeringsinstallaties verkrijgbaar. Sommige types zijn enkel geschikt voor grootschalig gebruik, zoals voor landbouwtoepassingen. Voor thuisgebruik moet je op zoek naar een compactere ontijzeringsinstallatie. Informeer je daarom goed over de verschillende type ontijzeringsinstallaties, zodat je een goede keuze kunt maken.

Ontijzeringsinstallatie werking

Omdat het type ontijzeringsinstallatie sterk afhankelijk is van de hoeveelheid ijzer in het water, is het verstandig om voordat je een ontijzeringsinstallatie gaat aanschaffen, eerst het water grondig te laten analyseren. Laat dit door een expert doen. Je weet dan pas echt zeker of een bepaalde ontijzeringsinstallatie geschikt is voor jouw water. Een goede leverancier zal altijd van te voren het water laten analyseren, zodat ze een passend advies op maat kunnen geven, welke ontijzeringsinstallatie voor jouw situatie het meest geschikt is.

Ontijzeringsinstallatie grondwater op basis van ionenuitwisseling

Veel ontijzeringsinstallaties die door particulieren worden aangeschaft, werken op basis van ionenuitwisseling. Hierbij zitten er in de ontijzeringsinstallatie harsen, die het ijzer uit het water halen. Deze ontijzeringsinstallatie is te vergelijken met een waterontharder, die in de meeste gevallen ook werkt op basis van ionenuitwisseling. Kenmerkend bij ontijzeringsinstallaties met ionenuitwisseling, is dat ze geregenereerd moeten worden. Regenereren is niet meer dan het grondig reinigen van de harsen. De harsen zullen na verloop van tijd verzadigd raken en het water niet meer goed kunnen reinigen. Tijdens het regenereren wordt er van zout en water pekelwater aangemaakt, waar de harsen mee gereinigd worden. Dit houdt wel in dat je regelmatig regeneratiezout aan je ontijzeringsinstallatie moet bijvullen.

Ontijzeringsinstallatie op basis van oxidatie

Oxidatie is de meeste bekende oplossing om ijzer van het water te scheiden. Het is een oud proces dat al bestond voordat de professionele ontijzeringsinstallaties op de markt kwamen. Alleen werd dit op meer amateuristische wijze gedaan met behulp van regentonnen of bassins bij bijvoorbeeld agrariërs. Bij oxidatie wordt het water blootgesteld aan zuurstof. De ijzerdeeltjes in het water zullen zich aan het zuurstof verbinden en ijzervlokken gaan vormen. Het idee van een ontijzeringsinstallatie op basis van oxidatie werkt ook op deze wijze, waarbij de ijzervlokken zwaarder zijn dan het water en naar de bodem zullen zinken. Het water is dan vrij van ijzer en kan worden gebruikt voor allerlei toepassingen. De ijzervlokken blijven achter in een (zand)filter. Er zijn ook ontijzeringsinstallaties op basis van chemische oxidatie. Het water wordt dan niet belucht met zuurstof, maar er worden chemische stoffen aan het water toegevoegd, waardoor het ijzer zal oxideren. Het filter in de ontijzeringsinstallatie moet wel regelmatig schoongemaakt worden.

Tip: ontdek de beste infraroodcabines van X-Trend.

Een ontijzeringsinstallatie kopen ? Prijs informatie

Met gewoon leidingwater van een watermaatschappij zul je nauwelijks last hebben van een teveel aan ijzer in het water. Maar als je gedeeltelijk zelfvoorzienend wilt worden met je water en grondwater of een waterput gebruikt, dan is een ontijzeringsinstallatie aan te bevelen. Je voorkomt hiermee dat ijzer in het water schade toebrengt aan je bestratingen, je tuin, gewassen of je huishoudelijke apparatuur. Vraag hier daarom een kostprijs offerte op bij de leverancier uit jouw regio: Aqua Service Ontijzeringsinstallaties.

Ontijzeringsinstallaties
Ontijzeringsinstallaties
Ontijzeringsinstallatie werking
Ontijzeringsinstallatie werking
Ontijzeringsinstallatie grondwater
Ontijzeraar grondwater ontijzering

Ontijzerinstallaties op maat

Als je gebruik maakt van het grondwater uit je eigen bodem, dan kun je ook als particulier heel wat besparen op de maandelijkse factuur van je waterverbruik. Je zou zelfs helemaal zelfvoorzienend kunnen worden. Een te hoog ijzergehalte kan je daarbij echter lelijk dwars zitten. Een te hoog ijzergehalte kan zorgen voor roestafzetting op oppervlakten die besproeid worden, van uw ramen tot de moestuin, maar ook binnenin het systeem met als gevolg de verstopping van waterleidingen en kranen, of problemen met de warmtewisselaars in uw dure combiketel. Om al deze problemen te vermijden is ook voor particulieren die zelf in hun eigen water voorzien een goede ontijzeringsinstallatie of ontijzeringsfilter eigenlijk onmisbaar.

Aqua Service ontijzeringsinstallatie bedrijf

Maatwerk in ontijzeringsinstallaties

Met een capaciteit van zo’n 50 liter water per minuut is een dergelijk systeem voldoende om een volledig huishouden onafhankelijk van het waterleidingnet te laten functioneren. Daarbij is overigens ook maatwerk in zuivering mogelijk. Juist omdat er zo veel mogelijk is, is het van belang om vooraf goed te bepalen hoeveel water u voor welk doel gebruikt en in hoeverre dat ontijzerd moet worden. Drinkwater moet immers veel intensiever worden gezuiverd dan het water dat u gebruikt om het toilet door te spoelen of waarmee u de was doet.

Niet alleen voor huishoudelijk gebruik maar ook in bijvoorbeeld de agrarische sector is tegenwoordig meer maatwerk mogelijk dan de men zich realiseert. De branche van grondwater ontijzeren en de zuivering van grondwater in het algemeen is volop in beweging.

Zowel in leveranciers als in producten is er op dit moment meer keus dan ooit in ontijzeraars. Het is dan ook belangrijk om zich vooraf goed te informeren. Ook om deskundig advies in te winnen en met een specialist in ontijzering zorgvuldig alle mogelijkheden te bespreken die in uw specifieke situatie van toepassing zijn. Op die manier kan een goede keuze worden gemaakt voor een ontijzeraar die precies doet wat u er van verwacht.

Ontijzeringsinstallatie prijs offerte

Welkom op Ontijzeraars.be